Guilford House

Town house attic conversion.

Project Type Residential

Location Tunbridge Wells

When 2016

Scroll to content

Design and Build Brief:

To convert the attic of this central town house into additional living space for an expanding family.

 

 

The Design:

On the 3rd floor of a terrace town house and with a very tight floorplan, the design of the attic conversion was of upmost importance. Located within a conservation area, we were unable to make significant changes to the exterior, limiting us to the confinements of the building. Using our design software we were able to work with 3D imaging to achieve the optimal design.

We installed two small dormers, which allowed us to gain sufficient space in the attic to relocate the main bathroom upstairs along side the new bedroom. Moving the bathroom upstairs created the space necessary downstairs for the attic staircase to be installed.